ЗАЛА СОФИЯ ХАРД КОРТ САМОРАЗЛИВНА НАСТИЛКА

ХАРД КОРТ ПОЛИУРЕТАН

SOFIA OPEN - ATP Tour 250 - настилката за турнира инсталирана от ОНТАРИО СПОРТ!

Национална спортна база, Министерство на младежта и спорта, Българска Федерация по тенис и Онтарио Спорт БГ подготвят перфектната организация и настилка.

В Спортна зала "София"вече се провеждат тренировки върху идентична на МСЗ "Армеец" настилка инсталирана от ОНТАРИО СПОРТ БГ.

Съоръжението в спортна зала "София" е от най- висок клас и остава на разположение на тенис състезатели целогодишно.

Настилката се реновира преди всеки турнир от ATP, съгласно стандарти и изисквания на организацията.

Proflex е система  настилка , която предлага оптимално омекотяване на игралното поле.Представлява саморазливни двукомпонени полиуретанови слоеве , които укрепват повърхността и осигуряват еластичност и издръжливост на натоварване.
Има версия на Proflex за всеки клас бързина на ITF.

Настилката е подходяща за използване, както за конвенционална игра, така и за тенис за хора в инвалидни колички.
Освен, че е изключително издръжлива и устойчива на износване, ефектът на настилката е, че характеристиките и остават постоянни по време на температурни промени и в продължение на много години употреба.

Предимство на настилката е, че равномерността и качеството на отделните слоеве позволяват на топката да отскача равномерно във всички точки на корта при максимална омекотеност и комфорт.

Настилката притежава сертификат на Международната Федерация по Тенис ITF за всички класове бързина.

Инсталираната настилка за турнира в България е Профлекс , клас 3, което е средна бързина.

По принцип скоростта на приплъзване може да се регулира за постигане на различна бързина за тенис, както и за да отговаря на изискванията на други спортове като нетбол, мини футбол и баскетбол, както и да се изпозва за мултифункционално игрище.

Proflex , инсталирана върху дървена основа е използвана на турнир ABN AMRO World Tennis Tournament в Ротердам,който е поставен сред единадесетте от най-престижните турнири от турнирите АТР 500, с годишно участие от най-добрите тенисисти в света и повече от 100,000 зрители.
При инсталацията в София участваха и специалисти на производителя, които отговарят за инсталацията в Ротердам, както и по целия свят.

Материалите, използвани в настилката са екологично чисти, като се използва рециклирана гума за омекотяващия слой, лепила без разтворители и полимерни покрития на водна основа
Освен стандартната цветова гама , настилката може да бъде произведена във всеки цвят по желание и може да бъде инсталирана върху всякаква основа.

Екипът на Онтарио спорт БГ, представител на Proflex за България, сме щастливи да дадем своя принос за развитието на българския тенис, както и страната ни да бъде в центъра на световните спортни събития, да популяризираме не само спорта, но и изключителните ни спортисти и организация, невероятна публика, както и красотата на страната ни и гостоприемството на българския народ.