ATP 250 2016

GARANTI COZA SOFIA OPEN ATP 250

Sofia Open 2016 , Garanti Koza Sofia Open - турнир по тенис за мъже, игран на закрити твърди кортове.

Това беше първото издание на Sofia Open като част от ATP World Tour 250 серия от ATP World Tour 2016.

Той се проведе в зала „Арена Армеец“ в София, България, от 1 до 7 февруари 2016г.

Proflex е непропусклива акрилна настилка , която предлага оптимално омекотяване на игралното поле.Представлява саморазливни двукомпонени полиуретанови слоеве , които укрепват повърхността и осигуряват еластичност и издръжливост на натоварване..
Има версия на Proflex за всеки клас бързина на ITF. Настилката е подходяща за използване, както за конвенционална игра, така и за тенис за хора в инвалидни колички.
Освен, че е изключително издръжлива и устойчива на износване, ефектът на настилката е, че характеристиките и остават постоянни по време на температурни промени и в продължение на много години употреба. Предимство на настилката е, че равномерността и качеството на отделните слоеве позволяват на топката да отскача равномерно във всички точки на корта при максимална омекотеност и комфорт.

Настилката притежава сертификат на Международната Федерация по Тенис ITF за всички класове бързина. Инсталираната настилка за турнира в България е Профлекс , клас 3, което е средна бързина. По принцип скоростта на приплъзване може да се регулира за постигане на различна бързина за тенис, както и за да отговаря на изискванията на други спортове като нетбол, мини футбол и баскетбол, както и да се изпозва за мултифункционално игрище.
Настилката е избрана от главния спосор на турнира Гаранти Коза.
Proflex , инсталирана върху дървена основа е използвана на турнир ABN AMRO World Tennis Tournament в Ротердам,който е поставен сред единадесетте от най-престижните турнири от турнирите АТР 500, с годишно участие от най-добрите тенисисти в света и повече от 100,000 зрители.
При инсталацията в София участваха и специалисти на производителя, които отговарят за инсталацията в Ротердам, както и по целия свят.

Материалите, използвани в настилката са екологично чисти, като се използва рециклирана гума за омекотяващия слой, лепила без разтворители и полимерни покрития на водна основа
Освен стандартната цветова гама , настилката може да бъде произведена във всеки цвят по желание и може да бъде инсталирана върху всякаква основа.
В момента сме инсталирали два корта за временно използване в Зала Арена Армеец . Обновени са и двата корта в Зала София в Борисовата градина за постоянна употреба.
Екипът на Онтарио спорт БГ, представител на Proflex за България, сме щастливи да дадем своя принос за развитието на българския тенис, както и страната ни да бъде в центъра на световните спортни събития, да популяризираме не само спорта, но и изключителните ни спортисти и организация, невероятна публика, както и красотата на страната ни и гостоприемството на българския народ.