Поддръжка на изкуствена трева

Машини за поддръжка

За да бъде Вашият терен, стадион, лекоатлетическа писта, спортна площадка, тенис корт или спортна зала  в добро състояние, така че да можете да го използвате пълноценно, е необходимо да бъде добре и професионално поддържан. 

Онтарио спорт разполага с професионална техника, машини и оборудване необходими за поддръжка на естествена и изкуствена трева и за други изцяло синтетични спортни настилки.

Здравата и устойчива трева е в състояние да издържи на тежките условия на чести игри и тренировки.Независимо дали става въпрос за детско, футболно игрище или стадион за футболно първенство, зелени площи в паркови и развлекателни зони или голф игрище, за нас всички те са еднакво важни и ние подхождаме към тях с еднаква грижа.
При поддръжката на изкуствената трева се извършва изправяне на стръкчетата трева, аериране, разрохване, изравняване на нивото на пълнителите/пясък,гумени гранули/, почистване на листа и др.
Игрището с изкуствена трева трябва да се поддържа регулярно, за да се запазят възможно най-дълго игровите му качества.

За  поддръжката на терени с естествена трева е необходимо вертикулиране, което премахва сухата трева от основата и подобрява нейният растеж и улеснява достъпа на вода, въздух и торове до корените.Аериране, което представлява пробождане на почвата с цел да се подобри дренажа  при силно уплътнени или натоварени терени и валиране на тревната площ за терен без неравности. С валирането корените се разпределят равномерно в повърхностния почвен пласт и тревата не се надига на туфи. Необходимо е тази операция да се извършва поне веднъж месечно върху влажна почва, но суха трева с валяк. Онтарио спорт извършва и доставка на трактори, машини, косачки и аксесоари, изкуствени торове, биостимулатори, инсектициди, фунгициди и химикали за поддържане на футболни тревни терени, тенис кортове и голф игрища със световно качество.