Напоителни системи

Напоителни системи

Напоителни Системи

Онтарио Спорт предлага консултации, проектиране, доставка, изграждане на напоителни системи, инсталиране, поддръжка и сервизно обслужване в областта на автоматизираните поливни системи, помпени станции и колектори за вода.

Автоматизирани, компютъризирани напоителни системи за стадиони, спортни терени от естетвена трева, изкуствена трева, тенис кортове, градини, ландшафтни проекти. Нашите специалисти прилагат своите дългогодишни познания и опит при проектирането на оптимално ефективна напоителна система с минимални разходи. Ние сме се посветили на изграждането на напоителни системи комбиниращи предимствата на последните технологии в напояването с най-добрите възможности за спестяване на вода и постигането на ниски цени на инвестция и експлоатация.

Дизайнът и проектирането на всеки терен, стадион, игрище, тенис корт, градина се извършва по индивидуален проект, според изискванията на терена, метонахождението, почвата, съответния вид спорт, вида на настилката, наклона на терена, възможностите за инвестиция.

Нашата цел е да Ви предоставим модерна, ефективна технология на напояване, за да се наслаждавате на красив терен при значително по размер спестяване на време, средства и вода.

Позволете на нашите експерти да изградят специално проектираната за вашите нужди напоителна система и ви гарантираме професионално изглеждащ, здрав и чист терен.

Плановото поливане и избор на ефективна напоителна система спестяват на клиентите и ползвателите разходи за допълнително третиране или лечение на по-натоварените участъци. Бюджетът за поддръжка на терена е предварително определен, минимализират се извънредните разходи и по този начин имате възможност за инвестиране на спестените средства в развитието на вашия бизнес.

Автоматизираните напоителни системи гарантират лесно обслужване и ефективност, с гаранция за свежа и здрава, еднакво зелена естествена трева във всяка точка на терена, съхранен и поддържан вид на изкуствените спортните настилки.

Добре поддържания терен, напояван системно, независимо от вида на настилката предлага на спортисти, публика и спортни деятели, както и на зрителите от телевизионните екрани оптимални условия за игра, перфектна картина на представяното спортно събитие. Скоростта на топката, отскока и бързината на играчите зависи от качеството на терена , което до голяма степен се определя от напояването.

Системното, планово контролирано напояване подпомага растежа на кореновата система, заздравява листната маса, действа каталитично при химичното подхранване и третиране на естествената трева за усвояване на хранителните вещества и предотвратяването на заболявания на кореновата система и листната маса.

Изборът на ефективна, професионално избрана и проектирана поливна система е от основно значение и за безопастността на футболистите. Напояването на футболните терени и влиянието му върху качеството и безопасността на играчите е залегноло и в изследванията на ФИФА, според които при сух терен опастността от травми и наранявания се увеличава с до 70%.

Терминът „футболна трева” навлиза все повече в средите на футбола. Той обозначава изкуствена трева, производителят на която притежава сертификат FRP /FIFARECOMMENDEDPRODUCER/ - Производител препоръчан от ФИФА. Тези футболни треви от изкуствен произход отговарят на стандартизирани от ФИФА и УЕФА критерии за качество и безопасност. Подлагани на специални тестове, тези повърхности и терени с изкуствена трева могат да бъдат сертифицирани от ФИФА и УЕФА с категории за провеждане на официални турнири и футболни първенства от национални и международни нива.

По препоръка на ФИФА, футболните терени с изкуствена трева трябва да бъдат напоявани. Изкуствените треви и пълнежът от каучукови гранули и пясък абсорбират топлина и за запазването на качеството на терена и за оптимален комфорт и безопасност на играчите терените е необходимо да се напояват периодично. Инсталирането на напоителна система на терени с изкуствена трева и плановот напояване увеличава комфорта на играчите и намалява рисковете от травми и охлузвания, предотвратява се развитието на бактерии и удължава живота на тревата като предотвратява основния проблем при терените от изкуствена трува, а именно компактирането на пълнежа. Напояването на терените от изкуствена трева намалява разходите за поддръжка, декомпактиране на пълнежа/което се прави машинно/ и ви помага да възстановите по-бързо и успешно инвеситцията, както и по-дълго време да се възползвате от приходите от използване на терена, поддържайки го здрав, красив и привлекателен за играчи и зрители.

Предлаганото от Онтарио Спорт поектиране и инсталиране на напоителни системи и оборудване е подходящо за : Футболни терени, стадиони, спортни терени от естествена и изкуствена тревна настилка /футбол, голф, бейзбол, ръгби, тенискортове, хокей, конни бази, хиподруми, паркове и обществени места за отдих, частни дворове и градини, хотели, хотелски, офисни и жилищни комплекси, ландшафтни обекти и др.