FIFA Препоръчвани производители

Препоръчвани от FIFA производители

FIFA избира  LIMONTA SPORT за ПРЕПОРЪЧBАН ОТ FIFA  ПРОИЗВОДИТЕЛ
/ FIFA PREFERRED PRODUCER/

От повече от 150 производители на изкуствени треви в цял свят и 25 лицензирани от FIFA по Концепцията за качество, LIMONTA SPORT е в групата на изключителните 6 препоръчвани от FIFA производители, които се придържат към определени строги критерии.

На 27 Октомври FIFA официално представи своята концепция за Препоръчван от FIFA производител /FIFA preferred producer/, една концепция, която допълнително гарантира високото качество на синтетичните треви за футбол, познати днес като  ФУТБОЛНИ ТРЕВИ.

Футболните треви в полезрението на FIFA са една достойна алтернатива на естествената трева. Текущи изследвания в областта на развитието, базирани на сравнения с висококачествени естествено тревни терени, показват, че ФУТБОЛНАТА ТРЕВА не променя естеството на на футболната игра.

От представянето на концепцията за Качество на Футболната трева /2001г./, алтернативната настилка доказа своите качества в голям брой препоръчани от FIFA инсталации, както и много други , покриващи националните стандарти на националните футболни асоциации и съюзи.

Концепцията на FIFA за ПРЕПОРЪЧВАН ПРОИЗВОДИТЕЛ е една инициатива, гарантираща инсталирането на качествени треви.

           
ФУТБОЛНАТА ТРЕВА Е БЪДЕЩЕТО

LIMONTA SPORT избра да кандидатства за правото да бъде ПРЕПОРЪЧВАН ОТ FIFA ПРОИЗВОДИТЕЛ, защото вярва, че пазарът все повече и повече ще се убеждава в предимствата и качеството на ФУТБОЛНАТА ТРЕВА  и възможностите и за бъдещо развитие.

„Бъдещото поколение футболни играчи на въэраст между 8 и 20 години предпочитат ФУТБОЛНАТА ТРЕВА. Моите деца, които играят със своите приятели преди всичко върху ФУТБОЛНА ТРЕВА, изказват своите великолепни  впечатления след всеки съботен мач и това поставя качеството на ФУТБОЛНАТА ТРЕВА  извън всякакви съмнения”, каза Фред ван Вижк, Управител на LIMONTA SPORT.

           
LIMОNTA SPORT новаторско представяне на FSB

FSB е професионално търговско изложение за спорт, свободно време и водни съоръжения, което се състоя  от 28 до 30 октомври в гр.Кьолн, Германия.

Представянето на  схемата на ПРЕПОРЪЧВАН ОТ FIFA ПРОИЗВОДИТЕЛ беше едно от основните събития.

Много заинтересовани клиенти от цял свят посетиха LIMONTA SPORT, за да добият по-добра предства за новата концепция на FIFA и новаторските продукти и системи, сред които и INFILL PRO GEO и FOOTBALL  GREEN LIVE.

 INFILL PRO GEO

ФУТБОЛНИТЕ ТРЕВИ днес използват в повечето случаи рециклирана и надробена SBR гума като пълнежен материал.

Този материал показва добро представяне през последните години, въпреки някои недостатъци, свързани с опазването на околната среда, топло абсорбцията и стабилността на крака.

INFILL PRO GEO напълно преодолява тези недостатъци и се възприема като една следваща стъпка.

Патентът на LIMОNTA SPORT за пълнежна система е положен вече в много страни по света като САЩ, Франция, Холандия, Испания, Мароко и Китай.

В Италия, където беше разработен със съдействието на водещи университети и авторитеи в областта на естествените треви и синтетичните спортни настилки,  INFILL PRO GEO се приема като препоръка на пазара.

 FOOTBALL  GREEN LIVE
Въз основа на  INFILL PRO GEO, LIMОNTA SPORT разработи уникална система от естествени треви FOOTBALL  GREEN LIVE – хибридна система, съчетаваща  ФУТБОЛНА ТРЕВА и естествена трева с INFILL PRO GEO пълнеж. Едно изобретение, което наистина трябва да се види, наскоро инсталирано в Stadio Olympico di Serravalle.