Убедително начало за Пиронкова в Маями

Убедително начало за Пиронкова в Маями


Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронковазапочна с победа на турнира от категория "премиер задължителен" в Маями. Тя се наложи над квалификантката от Украйна Катерина Козлова с 6:4, 6:3 след един час и 20 минути игра.

В първата част на два пъти украинката пробиваше - за 2:1 и за 4:3, но Цвети моментално връщаше брейковете. Така се стигна до десетия гейм. В него Пиронкова поведе с 40:0 при сервис на Козлова, но позволи да се стигне до равенство. Българката стигна и до четвърти сетбол и този път успя. Първата част продължи 38 минути.

Набралата скорост пловдивчанка продължи серията си и направи пробив за 2:0 в следващия сет. Козлова обаче успя на свой ред да го върне. Отговорът на първата ракета не закъсня: пробив и 3:1, а след това и успя да затвърди. Стигна се до 5:3 и Цветана подаваше за победата. На два пъти съперничката стигна в гейма до точки за пробив, но Пиронкова се защити. С четвъртия си ас в двубоя тя стигна до мачбол, който реализира незабавно.

За достигането до втори кръг 27-годишната пловдивчанка заслужи 35 точки за световната ранглиста, където е №50, както и 17 100 долара от наградния фонд.

Цвети излиза срещу №15 в схемата и 28-а в ранглистата Флавия Пенета. Българката записа единствената си победа от четири мача срещу италианката през януари. В първия кръг на турнира в Сидни Пиронкова се наложи с 6:3, 7:6(4).