Стадион "Берое"

Стадион

 Ние от ОНТАРИО СПОРТ БГ  имаме честта да обявим,че Стадион „Берое" и лекоатлетическата му писта вече са напълно готови за предстоящото през уикенда в Стара Загора 66-то първенство по лека атлетика. Турнирът е първото голямо състезание в този спорт, на което градът ще е домакин от 28 години насам.

Някои от българските състезатели вече тестваха качеството на съоръжението, проведоха първите си тренировки на него и изразиха положителното си мнение за качествата на настилката и модерното съоръжение. В Стара Загора от няколко дни са и чуждестранните тимове на родните специалисти Христо Марков и Илиян Пищиков. Те ще участват в стартове извън официалната програма.

Пистата на стадион „Берое" бе изцяло ремонтирана под ръководството на "Онтарио спорт БГ" в последните месеци. Сумата от 1,2 милиона лева бе осигурена от Министерството на спорта и от бюджета на община Стара Загора. „Специално избрахме такава настилка, която да щади състезателите", коментираха домакините на проявата от спортен клуб по лека атлетика „Берое".Настилката бе инсталирана от "Онтарио спорт БГ"

Гост на събитието ще бъде вицепрезидентът на Европейската атлетика Карел Пилни. Той идва по покана за Асоциацията на балканските атлетически федерации, президент на която е президентът на родната федерация Добромир Карамаринов.

Участие в състезанията ще вземат представители на всички 12 страни членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации - Албания, Армения, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Молдова, Черна гора, Румъния, Македония, Сърбия и Турция. Всяка делегация ще бъде ръководена от президента на съответната атлетическа федерация.

В събота от 11,30 ч ще се проведе и работна среща на Балканската асоциация. На нея ще бъдат обсъдени въпроси по селекцията на сборния тим на Балканите за „Първенството на гигантите" на 31 август в Лион, както и проекто календара на Асоциацията за 2014-а г.

Входът за Балканиадата ще е безплатен. България ще бъде представена от най-добрите си атлети в момента начело с Ивет Лалова, Ваня Стамболова, Денис Димитров, Георги Иванов, Митко Ценов, Силвия Дънекова, Мирела Демирева. Аут от турнира е шампионката на България на 100 м с пр. и скок дължина Кристина Дамянова. Тя е с контузия и от няколко дни не тренира пълноценно. Вместо нея в скока на дължина България ще бъде представена от Милена Миткова, а на 100 м спр. - Елена Митева.

Откриването на Балканиадата ще е на 27-и юли от 15,30 ч. като организаторите запазиха детайлите от церемонията в тайна. Състезанията ще бъдат излъчени директно по БНТ1 като от телевизията ще покажат турнира с 11 камери.

източник:Ontario sport