КУРОРТЕН КОМПЛЕКС ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

Снимка Ривиера

Във ваканционен комплекс "Ривиера - Златни пясъци" са изградени най-модерните тенис кортове на Източна Европа.

Трите корта са със специална настилка, изработена по върховна технология. Настилката е подобна на тази в "Ролан Гарос", лицензирана е от Международната федерация по тенес /ITF/ и има всички предимства на червения корт, както в същото време са преодолени най-големите му недостатъци.

Кортовете не замръзват дори и в най-студените зимни дни, така че на тях може да се играе на открито през цялата година. Ако се покрият, не създават неприятния "парников ефект", който се получава при обикновените червени кортове. Настилката не цапа маратонките и екипа на тенисистите, при вятър шамотът не се разпилява. Това дава възможност кортовете да се поддържат в идеално състояние с много малко усилия.

Не е необходимо да се полива ежедневно даже и в най-горещите летни дни. Има специално отводняване и дори при пороен дъжд след 30 минути кортът е напълно готов за игра. След игра е необходимо само да се изчетка и да се изчистят линиите. Тъй като настилката е идеално равна, отскокът на топките е перфектен като в лабораторни условия и създава изключителнен комфорт както на професионалните тенисисти, така и на любителите.